Cart 0

Velkommen til vores
orange verden

Vinsmagninger

Orangevinslir

Alt et orange hjerte kan begære

Er du orangevinfan ligesom os, eller blot nysgerrig på hvad orangevin er, så er du kommet til det rette sted. Vi har alt det, du har brug for og lidt mere til.

Vi har nogen af de bedste orangevine, du vil støde på på det danske marked. Vi importerer selv fra Østrig, Italien og Slovenien, og sælger en masse fremragende orangevin fra Tyskland, Frankrig, Grækenland og Georgien som vi får fra andre danske leverandører. Udover det, poster vi en masse fede videoer på vores SoMe-sider, og du kan endda komme og nørde med os på en af vores smagninger, hvor vi har forskellige temaer omkring orangevin.

Og så har vi selvfølgelig også lidt lir, som kan forsøde livet som orangevinselsker. Det være sig fantastiske glas fra Zalto, den ultimative orangevinbog, bøger om naturvin og mange andre sjove sager kommer snart.

Smag før du køber

Vi ved, at det er en jungle derude, og at man ofte som køber ikke aner, hvad man får med hjem - det vil vi gerne lave om på. Orangevin er relativt ukendt for de fleste, men vi er stensikre på, at du kommer til at elske det, med den rigtige vejledning i hvad du kan lide, og der passer til din smag. Vi spørger ind, lader dig smage lidt forskelligt og finder den perfekte vin til lige præcis dig.

Vi arbejder sammen med nogen af de bedste producenter i Italien, Slovenien og Østrig, samt leverandører Danmark, så vi har noget til en hver smag uanset om du kan lide det mildt, krydret, tørt eller sødt.

Derfor er alle vores flasker også til salg i butikken i Ørestad som åbner d. 3. maj, og vi har altid mindst 10 flasker åbne, som du kan smage, inden du køber, så du er sikker på, at du får den helt rigtige vin med hjem.

 
 

Hvad er orangevin?

Har du hørt om orangevin, men ved ikke helt hvad det er? Fortvivl ikke, i videoen nedenfor har jeg forklaret det på 63 sekunder. Hurtigere kan det næsten ikke gøres. Og er du ikke så meget til videoer, så har jeg også beskrevet det nedenfor.

 
 

Orangevin er hvidvin, der er lavet som rødvin. Altså vin, hvor skallerne fra druerne ligger med i mosten under eller efter gæringen for at afgive smag og tanniner. Skallerne afgiver en orange farve – deraf navnet orangevin.

Det har altså ikke noget at gøre med appelsiner, sur vin eller alt muligt andet.

Orangevin er fantastisk til mad, da den ofte byder ind med syre, friskhed, lyse frugter og tannin og især god der, hvor man normalt har svært ved at vælge mellem rødvin eller hvidvin. Derfor vil du også kunne finde masser af orangevine på restauranter rundt omkring i landet.

 Og tænker du nu, at det der orangevin må være en ny, mærkelig ting, så tager du fejl. Orangevin udspringer fra ældgamle traditioner, der stammer fra Georgien, og siden spredtes til Europa. Nu til dags laves orangevin i næsten alle vinlande, men dyrkes i særlig stor stil i Italien, Slovenien, Østrig og Georgien.